14-09-05

woensdag 14 september 2005

De haan kraaide om 7u30 .. en het moet gezegd... voor het eerst moesten we op sommige kamers echt nog kinderen wekken. Geen nood echter want een half uurtje later zat iedereen terug fris als een hoentje te genieten van het lekkere ontbijt. Deze keer : brood, (choco)melk, thee, koffie, zoet beleg, ham en ja... zelfs peperkoek.
ook de vele spitsradio-groetjes, e-mails en zelfs brieven en kaartjes werden uitgedeeld en met veel aandacht gelezen en besproken.
Het ons nu al bekende en felbeminde zonnetje was alweer zijn goedemorgen aan het uitstralen.
We verdeelden ons terug in 3 groepjes.
Groep 1 : ruitersport/ponyrijden
Groep 2 : oriëntatietocht door veld en bos
Groep 3 : een curieuzeneuzetocht met een landbouwgids.
U raadt het al, het enthousiasme was alweer niet te temperen.
Tot straks!!
Oh ja.. toch nog even vermelden dat de 2-daagse avondquiz een ongelofelijk spannende ontknoping kende. De groep BELG - Siebe, Lorenzo, Thijs, Giel DC, Jasper Verv, Wouter en Jari - mocht zich uiteindelijk de verdiende winnaar noemen. Maar iedereen kon zich troosten met de Olympische gedachte en een mooi herinnering aan 2 fantastische avonden!!

 
Meester Jan begeleidde de oriëntatieloop. Er werden kleine groepjes gevormd en met een wegbeschrijving en soort padvinderscode (het bolleke-pijl-systeem) trok de tocht door prachtige gebieden en ook het natuurreservaat 'De Blankaart' kreeg hoog bezoek. Even verkeerd lopen hoorde er bij sommige groepjes uiteraard bij, maar als volleerde 'trekkertjes' kwamen we moe maar voldaan terug in het BLOSO-centrum.
Juf Suzy's en juf Miekes groep trok naar de manège waar de pony's stonden te wachten. Er werd geoefend op het "draven". De kinderen hielden het hoofd (onder hun 'tok') koel en ze kregen dit onderdeel van de ruitersport al aardig onder de knie. Zelfs acrobatennummertjes op het paard wordt een "piece of cake".
Juf Anneleen en meester Steven trokken met een gids (mevrouw 'boerin' Roze Blomme) op curieuzeneuzetocht. Wat hebben we veel bijgeleerd! Over bloemetjes en bijtjes, koetjes en kalfjes, over verse molshopen ("dan regent het zeker en vast binnen de 2 dagen" zei de boerin. En jawel.. daar was onze vriend Mr. Murphy want nog geen 10 minuten later kwamen de eerste druppeltjes van de week naar beneden gesijpeld. Gelukkig was de bui vlug over. Toen kwamen we aan bij het reusachtig landbouwbedrijf van boerin Roze -Blomme : 15 ha courgetten, 10 ha spruitjes en nog vele voetbalvelden vol met aardbeien, prei en andere kolen.
Ook de "dikbillen" en de stieren - met hun specifieke indringende geur - waren nooit ver weg. We zagen zelfs even hoe een stier en een koe "het" deden om kalfjes te maken. "Weet u trouwens hoe een olifant en een woerd het doen" vroeg ik? De een met lange tanden en de ander op zijn een(t)dje. (Juf Anneleens  euro was wat laat gevallen, maar enfin hij lag er toch. De schoenen en voetjes begonnen warm te lopen maar gelukkig waren we - met lege maag weliswaar - aangekomen op ons domein.
Een lekkere vis met dito sausje en puree met gemengde sla was ons deel, gevolgd door een vanillepuddinkje met speculoosbrokjes.
Deze namiddag wisselen we opnieuw van groepjes en vanavond is er nog een algemene repetitie voor de enige echte playback-show van morgen.
Verder doen we nogmaals de groetjes van iedereen hier aan iedereen daar.
tot morgen,
uw reporter ter platse !


15:50 Gepost door Het ponyklas-team | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Doe zo verder ... !!! Wel, wel, wat een leuke en spannende variatie van activiteiten daar... hopelijk blijven de regendruppeltjes maar weg !
Fijn en vlot te lezen, net een spannende strip ! We volgen het op de letter. We verheugen ons nu al op het vervolg ...
Knap gedaan en knap initiatief !
Beste groeten van Dominiek en Claire aan iedereen daar aanwezig, en in het bijzonder aan Benjamin (3LJ-Asper). Geniet er maar van !

Gepost door: Dominiek en Claire | 14-09-05

aan mijn grote vriend Dag Jonas ( von der crone ) ik hoop dat je veel plezier maakt en dat je goed aan alles meedoet . De groetjes aan iedereen en een grote pluim voor de leerkrachten voor hun inzet. Ik kijk al uit naar je verhalen meme en pepe uit Merelbeke

Gepost door: Annie boghmans | 14-09-05

Fantastisch Langs deze weg willen we alle leerkrachten daar aanwezig een heel dikke proficiat wensen en heel hartelijk bedanken voor de goede zorgen van onze kindjes. Ik zou zeggen doe zo voort en alvast tot vrijdag . Verder nog een hele dikke knuffel aan Gauthier en heel veel groeten aan iedereen.

Gepost door: Mieke en Frank | 14-09-05

super Heel erg bedankt aan alle mensen die in Woumen voor onze sloebers zorgen! We kijken dagelijks uit naar het verslag en de radiouitzendingen! We vinden het super! Nog een heel dikke knuffel voor onze Maurice en tot vrijdag!

Gepost door: olivvier en sandra | 14-09-05

De commentaren zijn gesloten.